čtvrtek 26. července 2012

O topinkách

K přípravě našich oblíbených topinek máme i potřebný přístroj, který se však porouchal. Byl se dvěmi štěrbinami na dvě menší topinky. Zvažovali jsme jeho opravu, ale objevili jsme topinkovač s jednou štěrbinou, do které se bez potřeby úprav vejde celý krajíc chleba ukrojený z veky. A právě ten dostal přednost před opravou toho staršího. Nový je na přiložené fotce.



A jaké jsou první zkušenosti? Zatímco do původního přístroje se vešly jen půlkrajíčky (mnohdy bylo třeba je zmenšit), do nového se vejde krajíc celý. Má rozmrazovač, což je pro nás důležité, protože skladujeme nakrájený chleba v mrazáku. Přítomen je také rozpékač na rohlíky. A na závěr to nejdůležitější: topinky jsou skvěle upečené. Na fotce je vidět, který stupeň teploty používáme.

Máme je rádi buď jen tak, nebo potřené česnekem a lehce posolené, nebo potřené měkkým sýrem.

1 komentář:

  1. Později jsme s kamarádem vedli o topinkách řeč a při ní jsem dostal tip na jejich netradiční přípravu.Sice to nejde na topinkovači, ale určitě jsou výborné: http://www.recepty.cz/recept/volske-topinky-2746

    OdpovědětVymazat