středa 4. srpna 2010

Večer u grilu

Když jsem šel dopoledne kolem kuchyňského pracoviště mé ženy, připravoval se valtický kapr k obědu a ještě tam bylo cosi v misce. Prý rybí karbanátky. Tak dobře, uděláme je večer na grilu, však jsme u něho dlouho nebyli.

Dělba práce je taková, že Staňa připravuje jídlo a já jdu ke grilu dříve a ten přístroj uvedu do provozní teploty. Je to trochu větší plechovka za asi 300 Kč (před pěti lety, a prodává se pořád!), ale přesně pro dva strávníky. Tak tedy ten přístroj nažhavuji a poslouchám intenzivní bzukot včel, které hodují na vedlejší zdi porostlé přísavníkem trojlaločným, neboli psím vínem.
A do toho včelího rojení uslyším známý a nezaměnitelný ptačí hlásek. Nemůže to být nikdo jiný než kominíček, tedy rehek. Asi před třemi lety jsem na tu zeď dal boudu-boudičku rehkovnu. Letos poprvé jsou v ní mladí a kominíček nás tam moc rád neviděl. On si ale zvykne, protože kominičci žijí s lidmi v symbióze, většinou v nějakém otvoru pod střechou.
A přidávám jednu starší fotku mladých kominíčků, při jejich prvním letovém dnu. Jako správní zvědavci přiletěli zkoumat staveniště zahradního domku.

Žádné komentáře:

Okomentovat