pátek 4. února 2011

Vzpomínky na Myšku (2)

Malých osmáčků se jejich mamince rodí docela dost. Je to dáno přírodou. V původním prostředí mají osmáci mnoho nepřátel a tak jim dlouhý věk nehrozí. Tak rok, možná dva. V domácnosti je ale lepší držet samečky od samiček dál .
Na fotce není Myška, ale jedna z jejích dočasných kamarádek, také samička, kterou jsme pojmenovali Kačka. Byla to jedna z jejích prvních vycházek po naší domácnosti a navykání na nás, na doteky a na naší ruku. Pokud jde o ruku, tak osmák je chytrý: Ruka dlaní nahoru je nebezpečná, mohla by chytit, proto na ni nepůjde. Pokud je ale nahoru hřbetem, tak je to v pořádku a klidně na ni vleze. Předvádí to Myška na další fotce. Jeden čas byla zvyklá takto snídat.
A ještě jedno pravidlo týkající se ruky. Osmáka není radno chytat do ruky zezadu. Pokoušela se o to jedna zvířecí paní doktorka, když jsme u ní byli s Myškou, protože se nám zdálo, že je nemocná. Ještě než se jí stačila odzadu dotknout, tak se Myška bleskurychle obrátila a kousla jí do prstu. A paní doktorka měla diagnózu jasnou: "Už jsem si jistá, že Myška určitě nemocná není!".

Žádné komentáře:

Okomentovat